Bokningen för nästa period

  • Vi erbjuder sommarsimskola i Sundbybergs Simhall, Huvudstabadet och Svedenbadet.

  • SS04s sommarkurser är tvåveckorskurser med lektioner varje dag mellan mån-fre, förutom kurserna som erbjuds under midsommarveckan där fredagen går bort.

  • Sommarsimskolan hålls under 3 perioder - period 1 = v25-26 / period 2 = v27-28 / period 3 = v31-32. 

  • Eftersom kurserna innehåller några färre tillfällen än våra vanliga under terminen är priset anpassat. Pris är 1295kr för v25-26 och 1345kr de resterande veckorna pga. färre tillfällen v25-26 (midsommar)  

  • SCHEMA FÖR SOMMARSIMSKOLAN

SIMSKOLA

SS04s%20groda%20skuren_edited.png

PRISER

 

Mer info om simskolan

Simskolan bedrivs i Sundbybergs simhall och Vasalundshallen och är certifierad av Svenska Simförbundets samt följer deras "Simlinjen". Simskolan hos oss är för barn i åldrarna 5 år och uppåt. Simkunnighet är en livsviktig kunskap som ska läras in genom glädje. Vi startar därför med att lära barnen att vara trygga, bekväma och orädda i vattnet på egen hand utan att ha sina föräldrar med i vattnet. Så mycket som möjligt av lektionerna bedrivs utan flythjälpmedel för att uppnå detta, då flythjälpmedel lätt kan ge en falsk trygghet. Vattenvana är grunden för god simfärdighet och simteknik. Det är därför mycket viktigt att inte forcera vattenvaneträningen. När vi sen har byggt upp den grunden hos barnen börjar vi med siminlärningen. Vi lär då ut crawl som första simsätt.

Att sparka med benen och rotera med armarna är en förhållandevis lätt motorisk rörelse att utföra för små barn. Det som kan vara svårt för barnen är andningen, som ska utföras i sidled, när de simmar längre sträckor. När barnen simmar 5 m crawl lär vi dem även att simma ryggsim. Ryggsimmet är likt crawl med samma motoriska rörelser, men ger fria luftvägar. När barnen simmar 10 m ryggsim lär vi ut bröstsim. Då har barnen fått lära sig två olika simsätt vilket ger dem kunskap om kroppskontroll och vattenläge vilket underlättar inlärningen av det tredje simsättet. Dessutom har barnen blivit äldre och motoriken har förbättrats. Barnen provar även på det fjärde simsättet fjärilsim genom olika lätta övningar i alla simskolenivåer. Genom alla grupper så skall alla målen klaras av utan simglasögon, läs mer om vilka regler som gäller mer exakt här nedan.

För att barnen tidigt ska få insikt i säkerhet kring vatten testar de även flytväst, klädsim, kasta livboj och förlängda armen. Vi går även igenom bad, båt och isvettsregler.

Hur vi tänker kring Simglasögon i simskolan

I vår verksamhet har vi lite regler kring användandet av simglasögon.

Alla mål i samtliga grupper skall klaras utan simglasögon.

Anledningen till att vi vill att barnen skall kunna klara sig i vattnet utan simglasögon om det är så att olyckan skulle vara framme. Då skall de kunna ta sig upp till ytan och börja simma och blinka bort vattnet från ögonen för att på så vis kunna rädda sig själv.

Nedan följer vad som är tillåtet i respektive grupp.

Det är dock ledaren i respektive grupp som bestämmer hur mycket glasögonen kommer att användas. 

Minisim Nybörjare samt fortsättning: Här får simglasögon ej användas.

Baddaren: Här får simglasögon ej användas 

Sköldpaddan: Här får simglasögon ej användas 

Pingvinen: Här får simglasögon användas på delar av kursen, alla mål skall klaras utan simglasögon 

Späckhuggaren: Här får simglasögon användas på delar av kursen, alla mål skall klaras utan simglasögon 

Fisken: Här får simglasögon användas på delar av kursen, alla mål skall klaras utan simglasögon 

Krokodilen Steg 1: Här får simglasögon ej användas 

Krokodilen steg 2: Här får simglasögon användas när instruktören bedömer ert barn så pass tryggt i vattnet att de kan hantera en situation utan simglasögon , alla mål skall klaras utan simglasögon 

Simskola 12-15år: Här får simglasögon användas när instruktören bedömer ert barn så pass tryggt i vattnet att de kan hantera en situation utan simglasögon, alla mål skall klaras utan simglasögon

Är det så att barnen har synfel och måste använda simglasögon med styrka så är det tillåtet.

Vardagar

1725kr

Helger

1875kr