top of page

Viktig Information inför bokning 

MINISIM

PRISER

Per period 2195:-
Serviceavgift tillkommer 14:-

minisim_edited.png

​Generell information

  • Minisim är för barn som fyllt eller fyller 2 år under terminen och vill börja med simträning.

  • Simningen bedrivs i Sundbyberg simhall och följer planeringen enligt Svenska Simförbundets "Simlinjen".

  • I minisim kan barnet fortsätta tills 5 års ålder och då blir nästa steg simskolan. 

  • Avgiften för simlektionerna gäller som en entré vid kurstillfällen för 1 vuxen och barnet som är anmält till kursen. Önskar ni bada i lilla äventyret och/eller simhallen innan eller efter avslutad lektion behöver ni betala ordinarie entré eller ha ett giltigt entré kort.

Swim%20Goggles_edited.png

Simglasögon

I vårt minisim så använder vi huvudsakligen inte oss utav simglasögon. Kan vara så att någon enstaka gång under terminens gång som vi testar att använda det, men 95% av terminen kommer vara utan simglasögon.

Ingen bokning öppen? Fyll i vårt intresse-formulär 

Nivåer

Minisim 2-3 år Nybörjare

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs, barnet ska ha fyllt 2år eller gått babysim avancerad

Mål: Doppa huvudet och vara bekvämt med att vara under vattnet, Hämta föremål från botten, Bubbla med näsan/munnen, Flyta mage själv utan hjälp, Flyta rygg själv utan hjälp

Hur når vi dit: Genom att träna på simningens ABC. Det innebär att vi tränar på Andas, Doppa, Glida, Flyta, Förflytta, balansera och rotera. Detta gör vi igenom en uppvärmningslek där de får göra olika övningar samt stationsövningar där de får träna på de olika momenten i simningens ABC.

Minisim 4år nybörjare

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs. Barnet ska fylla 4 år under kursens omgång.

Mål: Doppa huvudet/hämta föremål från botten, Bubbla med näsan/munnen, Flyta på rygg, Flyta på mage, Rotera från mage till rygg och tillbaka, Glida i pilen, Benspark på mage, Benspark på rygg, Crawl 5 meter.

Hur når vi dit: Här tränar vi på simningens ABC: Andas, Doppa, Hoppa, Glida, Flyta, Förflytta, Balansera och Rotera. För att öva på dessa saker så startar vi varje lektion med en uppvärmningslek där de får göra olika övningar i vattnet som har med simningens ABC att göra. Vi använder oss utav platta och hundben för att träna på att flyta och glida i vattnet för att sedan jobba emot att barnen börjar flyta och glida utan flythjälpmedel. Vi jobbar mycket med att föräldrarna ska hjälpa barnen att nå målen och pusha dem framåt i utvecklingen. Vi tränar även bensparkar och så småningom crawl.

Minisim 2-3 år fortsättning

Förkunskaper: Endast de som gått minisim 2-3 år nybörjare hos oss och har blivit rekommenderade till denna kurs kan boka sig.

Mål: Doppa huvudet, Hämta föremål från botten, Bubbla med näsan/munnen, Flyta mage, Flyta rygg, Rotera från magen till ryggen och tillbaka, Glida på mage, Benspark på mage, Benspark på rygg.

Hur når vi dit: Vi fortsätter jobba efter simningens ABC som innebär att vi tränar och jobbar med följande delar: andas, doppa, glida, flyta, förflytta, balansera och rotera. För att träna dessa delar jobbar vi oss fram till vattenvanan genom lekfulla övningar med olika stationer i bassängen och genom att börja simma korta sträckor med hjälp av föräldrarna och själva.

Minisim 4år fortsättning

Förkunskaper: Endast de barn som gått Minisim 4år nybörjare hos oss och har blivit rekommenderade till denna kurs kan boka sig.

Mål: Benspark på mage rotera till rygg för andning, Benspark på rygg, Crawl 10 meter med andning på rygg, Ryggsim 10 meter, Flyta mage, Flyta Rygg.

Hur når vi dit: Vi fortsätter att jobba med simningens ABC: Andas, Doppa, Hoppa, Glida, Flyta, Förflytta, Balansera och Rotera. Varje lektion börjar med uppvärmningslek för att sedan gå över till att fortsätta träna på barnets simning på både mage och rygg. Vi jobbar mycket på rotation och vattenläge i vattnet samt utvecklar simningen. Föräldrarna är fortfarande med och hjälper barnen framåt i utvecklingen men börjar här också låta barnet utvecklas själva och bara finnas som trygghet.

Mini pingvinen

Förkunskaper

10 meter Crawl med andning åt sidan, 10 meter Ryggsim, Flyta Rygg 10 sekunder, Flyta Mage 10 sekunder, Rotera från rygg till mage, Simma i pilen på rygg

Mål

10 meter Crawl med tre-takts andning, 10 meter Ryggsim, 5 meter Bröstsim (andas vid behov), Simma i pilen på mage, rotera till rygg, Simma i pilen på rygg, Flyta på rygg 20 sekunder

Hur når vi dit?

Vi fortsätter öva på andningen i crawl samt övar på att simma längre. Med övningar som crawl med platta, stålmannen där vi andas åt sidan och pilen med benspark då vi gör ett armtag vid behov av andning. Övar på ryggsimsteknik med fina armar som roterar samt träna våra bensparkar så de blir raka fina ben. Här börjar vi även med bröstsimmet, genom att lägga barnen på kanten går vi igenom bröstbentagen. Sedan tränar vi bentag med platta innan vi så småningom lägger på armtagen.

Simmärken

Silverpingvinen

Simsättsmärke Crawl 10 meter

Mini späckhuggaren

Förkunskaper

10 meter Crawl med tre-takts andning, 10 meter Ryggsim, 5 meter Bröstsim (andas vid behov), Simma i pilen på mage, rotera till rygg, Simma i pilen på rygg, Flyta på rygg 20 sekunder

Mål

15 meter Crawl med tre-takts andningen, 15 meter Ryggsim, 10 meter Bröstsim (introducera tävlingsbröstsim), Pilen på rygg, Pilen på mage, rotera till rygg, Flyta på rygg

Hur når vi dit?

I denna kurs börjar vi med ett djup på 100 cm för att sedan sänka med 10 cm varannan vecka. När kursen är klar är djupet på 150 cm. Man övar tekniken i alla tre simsätten så att barnen ska orka simma längre men fortfarande hålla bra teknik. 

Här börjar vi utveckla bröstsimmet och lär ut tekniken för tävlingsbröstsimmet genom att köra sunesim med bröstarmtag och andning medans barnen fortfarande bottnar.

Simmärken

Guld pingvinen

Baddaren gul

Simsättsmärket bröst 10 meter

mini fisken

Förkunskaper

15 meter Crawl med tre-takts andningen, 15 meter Ryggsim, 10 meter Bröstsim (introducera tävlingsbröstsim), Pilen på rygg, Pilen på mage, rotera till rygg, Flyta på rygg

Mål

25 meter Crawl med tre-takts andning, 25 meter Ryggsim, 25 meter Bröstsim (andas vartannat armtag), 25 meter pilen på rygg, Flyta rygg 40 sekunder, Dyka från kanten, Göra kullerbytta i vattnet

Hur når vi dit?

Genom att aktivt jobba med teknikövningar i de tre simsätten ryggsim, bröstsim och crawl. Så förbereder vi dem för att orka simma längre.

Genom att aktivt jobba med teknikövningar i de tre simsätten ryggsim, bröstsim och crawl. Så förbereder vi dem för att orka simma längre. Vi introducerar dyk från kanten.

Simmärken

Silverfisken

bottom of page