top of page

MästerskapsgruppeR

I våra Mästerskapsgrupper simmar simmare som kvalat till några av våra mästerskap Sum-Sim, JSM, SM eller DM. I denna del av verksamheten har vi följande träningsgrupper, SUMSIM, DM, JSM/SM. 

 

De tränar mellan 5-9 simpass i veckan samt 5-6 landträningspass i veckan. Verksamheten följer dels skolterminen men framförallt Svenska simförbundets dokument ”Säsongs- och tävlingsplanering” och kommer därför att erbjuda både läger och tävlingar långt in på sommaren samt att lovträning under delar av Sport-, påsk- och/eller höstlov blir obligatoriska för deltagande i denna delen av verksamheten.  

På simmarna i denna del av verksamheten ställs höga krav på närvaro, simmarna har även ett prestationsfokus samtidigt som glädjen för simningen fortsatt är centralt. Simmarna jobbar tillsammans med sina tränare med individuella träningsplaneringar och mål att prestera över lång tid. På dessa nivåer förväntas simmarna att utmana sig själva både på träning och tävling, samt anpassa sitt liv till viss eller stor del efter simningen. 

               Mästerskapsgruppernas                     gruppkriterier

bottom of page