top of page

BABYSIM

babysim 2.jpg
babysim 3.jpg

Babysim är roligt, mysigt och viktigt! Babysim stimulerar barnet att träna motorik samt utveckla sin vattenvana och vattensäkerhet redan från späd ålder under ledning av en instruktör i Sundbybergs simhall. I det varma vattnet kan barnet röra sig fritt - sträcka och böja alla kroppsdelar, till att börja med reflexmässiga rörelser, men sedan mer och mer medvetna rörelser. Läs mer om vilka nivåer som erbjuds längst ner på sidan. 

 

  • Bokning: Vi har nästan alltid grupper öppna för bokning, kurser pågår i 12 tillfällen och kursstarterna sker i augusti, november och mars. 

För senaste information om öppning av bokning mm. klicka här.

  • Pris: Våra babysim kurser kostar 2375kr / 12 lektioner.

  • Ålder: Babysim är för barn i åldrarna 3-24 månader. Här räknar vi 3 månader från beräknad födsel, naveln ska vara läkt

  • Förkunskaper: Du som förälder måste vara bekväm i vattnet och kunna vara under ytan utan problem på grunt vatten. Barnens förkunskaper läser du om bland nivåerna nedan.

  • Lektionerna: En period är 12st lektioner á 30min/lektion, 1gr/vecka och endast en förälder ska vara med i vattnet.

  • Missat tillfälle: Återbadsmöjlighet ges för missade tillfällen, men endast under periodens gång.

  • Kom ihåg inför lektion: Bebis måste bära en badblöja under lektionen och se till så att badkläderna inte hindrar rörelseförmågan. Om ni vill bada i simhallen efter lektionen så behöver ni betala för entré alternativt ha giltigt entré kort.

Nybörjare 3-6 MÅNADER

Barnet skall vara 3 månader gammalt från beräknat födelsedatum. Inga förkunskaper krävs. Föräldern lär sig hantera sitt barn i vattnet på ett tryggt och säkert sätt som leder till att barnet får känna så stor rörelsefrihet som möjligt.

nybörjare 7-12 MÅNADER

Inga förkunskaper krävs. Föräldern lär sig hantera sitt barn i vattnet på ett tryggt och säkert sätt som leder till att barnet får känna så stor rörelsefrihet som möjligt. Barnet har inte gått i babysim alls eller på minst 6 månader. Barn och förälder jobbar tillsammans med vattenövningar och lek så att barnet snabbt lär sig hantera vatten över huvudet. Vi jobbar med barnen så att de utvecklar självständighet och respekt för vatten.

NYBÖRJARE 12-24 MÅNADER

Inga förkunskaper krävs. Förälder och barn lär sig hantera vattnet på ett tryggt och säkert sätt som leder till att barnet får utveckla sin vattenvana. Barnet har inte gått i babysim alls eller på minst 9 månader. Barn och förälder jobbar tillsammans med vattenövningar och lek så att barnet snabbt lär sig hantera vatten över huvudet. Vi jobbar med barnen så att de utvecklar självständighet och respekt för vatten.

Fortsättning 5-12 månader

Barnet har gått minst en kurs i babysim under de senaste 6 månaderna ( i annan verksamhet än SS04). Här fortsätter man tills barnet är bekvämt med att dyka och hoppa i från kanten samt kan hålla i kant eller stång hjälpligt. Barnet börjar dyka mot mål, tränar att bubbla och förflytta sig genom lek och övningar.

Fortsättning 12-24 månader

Barnet har gått minst en kurs i babysim under de senaste 6 månaderna ( i annan verksamhet än SS04). Här fortsätter man tills barnet är bekvämt med att dyka och hoppa i från kanten samt kan hålla i kant eller stång hjälpligt. Barnet börjar dyka mot mål, tränar att bubbla och förflytta sig genom lek och övningar.

Nivåer

bottom of page