top of page

Parasim

Nyhet 2024

Vi är glada att få meddela att vi nu kommer under år 2024 påbörja ett projekt för att göra det möjligt för ännu fler att delta i vår förening. 

Vi har fått möjligheten att starta Parasimsgrupper, där barn och ungdomar med olika typer av funktionsnedsättningar får möjlighet att utifrån sina egna förutsättningar att lära sig och träna simning. 

Projektet kommer att ske i olika etapper, för att säkerställa kvaliteten av undervisningen och träningen, för att på ett så bra sätt strukturera upp ett hållbart koncept för kursen/terminen. 

På gång just nu

Parasimskola

För barn med rörelse-, syn- eller intellektuell funktionsnedsättning som vill lära sig simma
 

Ålder: 6-12 år

Inga förkunskaper krävs

Tillsammans med ledsagare (vårdnadshavare, ledsagare eller assistent) som är vattenvan* jobbar vi tillsammans för att utveckla simkunnighet och glädje att vara i vattnet. Bassängen är funktionsanpassad och har lyft. SS04 tillhandahåller flythjälpmedel, samt viss utrustning, men eget materiel får även medtagas. 

*Vattenvan är den som kan doppa huvudet och obekymrat röra sig på grunt vatten

Parasimträning

För barn med rörelse-, syn eller intellektuell funktionsnedsättning som vill simträna tillsammans med familjen.

Ålder: 9-15 år

Deltagaren ska vara simkunnig**, familjemedlemmar bör ha vattenvana*

Tillsammans med simkunnig** ledsagare (vårdnadshavare, ledsagare eller assistent) jobbar vi för att utveckla simningen utifrån individens förutsättningar i en miljö tillsammans med familjemedlemmar. Bassängen är funktionsanpassad och har lyft. SS04 tillhandahåller viss utrustning, och eget materiel får gärna medtagas. 

*Vattenvan är den som kan doppa huvudet och obekymrat röra sig på grunt vatten

**Simkunnig är den som kan förflytta sig i vattnet 200 m

Under uppstart

bottom of page