top of page

SIMSPORT 

Efter simskolan kan du fortsätta med tävlingssimning i SS04. Du kan inte anmäla dig till någon av simsportens grupper, om du är intresserad av en plats så kontakta oss. 

 

Tävlingssimningen följer såsom resten av verksamheten också Svenska Simförbundets Simlinje. SS04 är måna om att det ska finnas en möjlighet för alla att simträna och erbjuder därför många olika grupper inom simsporten. Här till höger kan du se upplägget för att tillgodose att alla medlemmar har en plats i vår simklubb. Vill du läsa mer om vad varje nivå innebär så finner du en beskrivning av alla olika nivåer nedan. Inom simsporten finns just nu cirka 500 simmare inklusive våra masters simmare. SS04 har ett nära sammarbete med NIU vid Solna Gymnasium som ligger precis intill Vasalundshallen. Våra mästerskaps-simmare ges därigenom goda möjligheter att träna både på skoltid och inom klubbens verksamhet.


Har du frågor vänligen kontakta oss!

4 utvecklingstrappa.png

Nationell Idrottsutbildning

(NIU)

Kontakt

Helena Bengtsson
Ansvarig för NIU-Simning Solna Gymnasium
helena.bengtsson@svensksimidrott.se

Information angående NIU simning på Solna Gymnasium

Information från Svenska simförbundet angående Nationell idrottsutbildning

Uttagningsträning

För att bli antagen till NIU simning måste du också bli godkänd för
utbildningen av Svenska Simförbundet. Vid stort antal sökande kommer de sökande som har störst potential att nå nationell elit att prioriteras.

Har du frågor eller vill komma och provträna är du och din hemmatränare välkommen att höra av dig till oss.

Om simning (NIU)

Elitidrottsinriktningen (NIU) bygger på att eleven tränar fyra-fem timmar i veckan under skoltid med inriktning på individuell utveckling.

Idag är det 14 elever som går på Solna Gymnasium som har elitidrott simning. Denna träning som du gör på skoltid ska ses som ett komplement till din vanliga träning. Du tränar och tävlar alltså som vanligt med din hemmaklubb.

bottom of page