Skolsim

SS04 är en simklubb för alla och en del i det är vårt skolsim där vi kan nå ut till fler och hjälpa fler att lära sig simma. 

Skolsimmet genomför vi för Solnas skolor i Vasalundshallen under terminerna samt Svedenbadet och Huvudstabadet när det är säsong. Till skolsimmet kommer det elever som behöver lära sig simma eller som behöver testas för att få sitt betyg i idrott. I dagsläget har vi till största del äldre elever som av olika anledningar inte lärt sig att simma. Dessa elever behöver först och främst bli trygga i vattnet då många har rädsla och okunskap om vatten med sig. Därför är det viktigt att vi simlärare är lyhörda och uppmärksamma på den enskilda individen.

 

Vi arbetar utefter Simförbundets Simlinje

Andas Doppa Hoppa Glida Balansera Förflytta Rotera Flyta 

Detta leder till trygg och snabb inlärning. Eftersom våra elever ofta inte kan språket ännu eller kanske har en funktionsvariation så arbetar vi alltid mycket tydligt visuellt och pedagogiskt oavsett förkunskaper. Målet (och kravet enligt skolans läroplan) är att simma 200 meter bröstsim varav 50 m ryggsim i valfritt simsätt men vi brukar jobba med det simsätt de har med sig om de har något. Väldigt ofta är det klassiskt bröstsim men för vissa är crawl mer lämpligt. Det är fantastiskt att se utvecklingen hos eleven på flera plan då simkunnigheten förändrar så mycket både fysiskt och mentalt (Jag kan!). 

Har ni några frågor, kontakta Marie Ahlsson, verksamhetsansvarig för SS04 Skolsim