top of page

vuxenkurser

vuxenkurser

Nivåer

Vuxensimskola Nybörjare

Denna nivå är för dig som är ovan vid vatten. Vi startar med att lära ut att vara trygg, bekväm och orädd i vattnet på egen hand. Vi övar mycket vattenvana och de grundläggande övningarna i simning för att kunna hantera sin kropp i vattnet. De grundläggande övningarna som vi jobbar med är: andningen- blåsa ut luft under vattnet, doppa huvudet, flyta och glida i mag- och ryggläge. När man är redo, lär vi ut bröstsim och ryggsim. Vi arbetar utifrån individuella mål och kursen sker i egen takt.

Vuxensimskola Fortsättning

Denna nivå är för dig som kan simma 25 meter bröstsim utan att känna obehag och har därför en grundtrygghet i vattnet. Vi vidareutvecklar bröstsimmet och ryggsimmet, där målet är att bli simkunnig enligt den Nordiska definitionen: 200m varav 150m i magläge och 50m på rygg. Vi provar även att hoppa i vattnet från bassängkanten, och möjligheten att prova på dykning från kanten finns.

Sugen på mer?

Efter Crawl Steg 3 erbjuder vi möjligheten till att träna med någon av våra träningsgrupper för vuxna, innehållande 1 eller 2 simträningar i veckan.
För mer information, klicka här!

Crawl Steg 1

För en person som inte har någon tidigare erfarenhet av crawlkurs eller crawl simning och är självlärd i simning av bröstsim och/eller ryggsim, du behöver vara simkunnig enligt den nordiska definitionen (200m varav 150m i magläge och 50m på rygg). På denna nivå introduceras crawl från grunden

Crawl Steg 2

För en person som gått "crawl steg 1" eller lärt sig grunderna i att simma crawl på annat håll. Du behöver kunna simma 25 meter crawl med andning, tekniken behöver inte vara effektiv eller korrekt. På denna nivå jobbar man främst med effektiviteten i simningen samt lättheten i andningen. Vi introducerar samt övar även lite lätt på de andra simsätten. 

Crawl Steg 3

För dig som gått "crawl steg 2" eller lärt sig simma crawl på annat håll. Du behöver kunna simma cirka 50 meter crawl med en effektiv andning och framåtförande simteknik. På denna nivå jobbar vi med att lära oss voltvändningar och vi börjar simma "riktiga" träningspass med olika farter. Vi fortsätter även förbättra effektiviteten i tekniken samt öva på de andra simsätten.

Skärmbild 2023-09-19 164413.png

Allmän information

Pris: 

220:-/lektionstillfälle (1745:- för 8 ggr)
Serviceavgift tillkommer 14:-

Åldersgräns på våra kurser är från 16 år

Perioder

8 tillfällen per period - två perioder per termin.
Startar oftast:
Augusti, Oktober, Januari och Mars - beroende på hur lovdagar och helger ser ut. 

Notera!

SS04's vuxenkurser följer övriga verksamhetens lovdagar och helger, så vissa perioder kan komma att ha olika många tillfällen, där priset justeras följaktligen.

Vi kan komma att behöva ställa in grupper ifall färre än 4 deltagare är bokade. Detta meddelas snarast till berörda.

Finns inga tillgängliga kurser än?

Då kan du göra en intresseanmälan till formuläret så hör vi av oss när det är dags att boka sig till nästa kursstart

bottom of page