BABYSIM

Babysim är en verksamhet där barn badar tillsammans med vuxen (förälder) under ledning av en instruktör i Sundbybergs simhall. Babysim är roligt, mysigt och viktigt! Babysim stimulerar barnet att träna motorik samt utveckla sin vattenvana och vattensäkerhet redan från späd ålder. I det varma vattnet kan barnet röra sig fritt - sträcka och böja alla kroppsdelar, till att börja med reflexmässiga rörelser, men sedan mer och mer medvetna rörelser. Läs mer om vilka nivåer som erbjuds nedan.
 

2325kr/

12 lektioner

85198400_2739942482751934_67017815589587
babysim 2
_DSC0462
1/1

Babysim är för barn i åldrarna 3-24 månader. Här räknar vi 3 månader från beräknad födsel, naveln ska vara läkt

Du som förälder måste vara bekväm i vattnet och kunna vara under ytan utan problem på grunt vatten.

En period är 12st lektioner á 30min/lektion, 1gr/vecka och endast en förälder ska vara med i vattnet.

Återbadsmöjlighet ges för missade tillfällen, men endast under periodens gång.

Bebis måste bära en badblöja under lektionen och se till så att badkläderna inte hindrar rörelseförmågan.

Om ni vill bada i simhallen efter lektionen så behöver ni betala för entré alternativt ha giltigt entré kort.

En andra person kan följa med och vara i badhuset för att titta på lektionen, men denna måste byta om till inomhuskläder.

Nivåer

Nybörjare

från 3 månader

Barnet skall vara 3 månader gammalt från beräknat födelsedatum. Inga förkunskaper krävs. Föräldern lär sig hantera sitt barn i vattnet på ett tryggt och säkert sätt som leder till att barnet får känna så stor rörelsefrihet som möjligt.

Nybörjare

från 10 månader

Barnet har inte gått i babysim alls eller på minst 6 månader. Barn och förälder jobbar tillsammans med vattenövningar och lek så att barnet snabbt lär sig hantera vatten över huvudet. Vi jobbar med barnen så att de utvecklar självständighet och respekt för vatten.

Fortsättning från 5 månader

Barnet har gått minst en kurs i babysim. Här fortsätter man tills barnet är bekvämt med att dyka och hoppa i från kanten samt kan hålla i kant eller stång hjälpligt.

Avancerad

från 8 månader

Barnet har gått flera kurser i babysim och är redo för mer självständig undervisning. Barnet skall vilja vara självständigt. Skall kunna göra längre dyk och och dubbeldyk samt börja hämta saker på grund botten. föräldern finns som stöd men håller så mycket avstånd som möjligt så att barnet främjas att agera så självständigt som möjligt.