top of page

Trots tuffa tider presterar SS04 en guldsommar!

För våra äldre simmare har pandemin inneburit mindre tid i vattnet och mer alternativ träning hemmavid och utomhus för att hålla god form och utvecklas och prestera när tillfälle ges.

Flera förändringar i tränarstaben har heller inte gjort det lättare för simmarna att hitta den kontinuitet som krävs för att utvecklas.


Under sommaren öppnade samhället upp tillräckligt för att Svenska simförbundet, under vad som i normala förhållanden uppfattas som mycket kort varsel, skulle känna att det var säkert att arrangera ett SM/JSM samt ett SumSim med lite varierade åldrar. Det arrangerades även ett riksmästerskap för de lite yngre simmarna över hela landet där tider från regionala tävlingar räknades samman och gav en rikstäckande resultatlista.


Mästerskapssommaren började med SM/JSM i Halmstad där det blev Guld direkt! Alice Velden simmade sin paraddistans 50 ryggsim på det nya personliga- tillika klubbrekordet 29,71 och bärgade sitt och klubbens första JSM-Guld. På samma sträcka tog hon också ett SM-Silver. En mycket trevlig inledning och ett starkt formbesked från inte minst Alice men så även hela truppen som fortsatte att leverera personliga rekord på löpande band samt ytterligare ett klubbrekord. Rekordet kom på 4x100 frisim med Douglas Reuterskiöld, Leonardo Montes, Linus Thörn och Oskar Fridsell som simmade in på fina 3:42.85.


En vecka senare hade vi ett gäng med på en av Stockholms deltävlingar till Riksmästerskapen. Vi hade många bra resultat under tävlingen med många fina personliga rekord. Vi blev bortskämda med guld tidigare under sommaren och så blev det även denna gång. Thea Bergström vann inte bara deltävlingen utan hamnade högst upp i resultatlistan och är där med bäst i landet på 100 m frisim i flickor 13-14 år. Med tiden 1:01.10 utmanar hon på allvar och visar att hon är ett framtidsnamn att räkna med.


Mästerskapssommaren avslutades med svenska ungdomsmästerskapen i Kungsbacka där Oskar Fridsell förgyllde tillvaron med ytterligare ett Guld! Guldet kom på 100 m ryggsim i klassen Sumsim Äldre. Oskar simmade in på det nya personliga- tillika (även här) klubbrekordet 1:00.49.


SS04 är en ung klubb med en kultur där alla är välkomna. Med resultatnivån simmarna nu visar ser vi att SS04 utan tvekan är en klubb för de som vill simma riktigt fort och prestera på högsta nationella nivå.


Vi vill rikta ett stort Grattis till fina prestationer till alla er som tävlat under sommaren och ett stort tack för att ni visar vägen för många andra riktigt snabba simmare som ska få möjligheten att uppnå sina drömmars mål med simningen!

203 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page