top of page

Corona-uppdatering 29 oktober

Uppdaterat: 3 nov. 2020

Information till alla medlemmar i SS04 med anledning av Folkhälsomyndigheten skärpta allmänna råd


Folkhälsomyndigheten har idag 29 oktober, i samråd med Region Stockholms smittskyddsläkare, beslutat att kraftigt skärpa de allmänna råden i Stockholm och gått ut med följande riktlinjer:


”Det är en speciell tid vi lever i och vi har alla ett personligt ansvar för att bidra till att smittspridningen inte ökar. Pandemin är inte över – nu håller vi i och håller ut för att fler inte ska insjukna, för att skydda personer i riskgrupper och för att fler inte ska vårdas på IVA.

De skärpta råden riktar sig till dig som bor och verkar i Stockholm och gäller 29 oktober–19 november.


Du bör:

· Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, muséer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.

  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte i idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

  • Om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.”


Påverkan på vår verksamhet i SS04

SS04 är en ideell idrottsförening med verksamhet i Stockholmsregionen. För oss är det självklart att vi ska följa och efterleva dessa skärpta allmänna råd. Vi som förening och alla våra medlemmar ska ta ansvar för att minska smittspridningen.


För SS04 betyder detta att vi kommer att fortsätta som vanligt med undervisning och träning för barn och ungdomar födda 2005 och senare.


Detta gäller för alla följande grupper om man även är född 2005 och senare:

· Tränings-och tävlingsgrupper

· Ungdomsgrupper

· Simiadengrupper

· Medleygrupper

· Simskolans alla olika grupper och nivåer.


För SS04 betyder det även att vi alltså tillfälligt stoppar all verksamhet för personer födda 2004 och tidigare i 3 veckor eller tills dess att Folkhälsomyndigheten kommer med nya rekommendationer.


Detta gäller för alla följande grupper:

· Tränings- och tävlingsverksamhet för ungdomar födda 2004 eller tidigare

· Träningsgrupper för vuxna

· Crawlkurser för vuxna

· Simskola för vuxna

· Babysim och minisim där vuxna deltar i undervisningen


Som tidigare gäller även att:

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk

  • Testa dig vid symtom

  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten

  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.

Information kommer att uppdateras löpande på vår hemsida www.ss04.se.


Specifik information till deltagare i olika delar av vår verksamhet kommer att skickas ut via e-post måndagen den 2 november.


Uppdatering 3 november - Nu har alla simmarna i berörda verksamheter fått mail om hur deras träning påverkas den närmsta tiden.


Kontakta gärna SS04 Kansli på kansli@ss04.se eller 08-83 79 89 om du har frågor eller synpunkter.

850 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page