Vuxenkurser

Simskola för vuxna

1265kr för 8/1425kr för 9 tillfällen á 40min

SS04 erbjuder Simskola för vuxna (över 16 år) som inte kan simma. Oavsett om du aldrig har varit i vattnet tidigare, eller om du kan ta ett par simtag så har du chansen att utvecklas hos oss. Det finns två olika nivåer, läs mer här nedan. 

Nybörjare

Denna nivå är för dig som är ovan vid vatten. Vi startar med att lära ut att vara trygg, bekväm och orädd i vattnet på egen hand. Vi övar mycket vattenvana och de grundläggande övningarna i simning för att kunna hantera sin kropp i vattnet. De grundläggande övningarna som vi jobbar med är: andningen- blåsa ut luft under vattnet, doppa huvudet, flyta och glida i mag- och ryggläge. När man är redo, lär vi ut bröstsim och ryggsim. Vi arbetar utifrån individuella mål och kursen sker i egen takt.
 

Fortsättning

Denna nivå är för dig som kan simma 25 meter bröstsim utan att känna obehag och har därför en grundtrygghet i vattnet. Vi vidareutvecklar bröstsimmet och ryggsimmet, där målet är att bli simkunnig enligt den Nordiska definitionen: 200m varav 150m i magläge och 50m på rygg. Vi provar även att hoppa i vattnet från bassängkanten, och möjligheten att prova på dykning från kanten finns.

Klicka nedan för den senaste bokningsinformationen inkl. schema för kommande period så fort den publiceras

Putting on Goggles

Crawlkurs

1375kr för 8/1550kr för 9 tillfällen á 45min

SS04 erbjuder Crawlkurs för vuxna (över 16 år) som vill utveckla sin simning och lära sig att crawla. Det finns tre olika nivåer på våra crawlkurser och du kan läsa mer om dem nedan.

Intro till Crawl

För en person som inte har någon tidigare erfarenhet av crawlkurs eller crawl simning och är självlärd i simning av bröstsim och/eller ryggsim, du behöver vara simkunnig enligt den nordiska definitionen (200m varav 150m i magläge och 50m på rygg). På denna nivå introduceras crawl från grunden. Man börjar med stillastående övningar, eller övningar mot vägg och sedan benspark, armtag  och andning var och en försig. 

Steg 1

För dig som har gått "intro till crawl" eller "simskola fortsättning", alternativt provat simma crawl lite gran själv och kan grunderna i rörelsen och simma cirka 10m själv vilket betyder att du inte nödvändigtvis behöver bemästra andningen själv. På denna nivå fortsätter man att öva med benspark och armtag försig, men man jobbar även vidare med att sätta ihop hela simningen. 

Steg 2

För en person som gått "crawl steg 1" eller lärt sig grunderna i att simma crawl på annat håll. Du behöver kunna simma minst 25 meter crawl med andning, tekniken behöver inte vara helt effektiv eller korrekt. På denna nivå jobbar man främst med effektiviteten i simningen samt lättheten i andningen. Vi introducerar samt övar även lite lätt på de andra simsätten. 

Steg 3

För dig som gått "crawl steg 2" eller lärt sig simma crawl på annat håll. Du behöver kunna simma cirka 50 meter crawl med en effektiv andning och framåtförande simteknik. På denna nivå jobbar vi med att lära oss voltvändningar och vi börjar simma "riktiga" träningspass med lite olika farter. Vi fortsätter även förbättra effektiviteten i tekniken samt öva på de andra simsätten.

 

Efter Steg 3 erbjuder vi möjligheten till att träna med någon av våra träningsgrupper för vuxna, innehållande 1 eller 2 simträningar i veckan.
För mer information klicka här!

är du intresserad av våra vuxenkurser men bokningen är full eller inte öppen än?!

Vi har en enkät du kan fylla i för intresseanmälan till våra vuxenkurser och du får då information lämplig tid innan nästa bokning öppnar för nästa tillgängliga kurs och slipper hålla koll på hemsidan. 

TILL ENKÄTEN