top of page

#stjärnornapåkanten

De senaste veckorna har vi haft en social media kampanj och delat lite om några av våra stjärnor på kanten - våra simlärare och simtränare!


Har du missat detta så hittar du alla svaren nedan:ISABELLE

Vilka grupper jobbar du med? I simskolan jobbar jag med Baddare, Sköldpaddor, Pingviner, Späckhuggare, Krokodilen steg 1&2. Sedan jobbar jag även med Vuxensimskola nybörjare och fortsättning samt Skolsim.

Hur länge har du jobbat som simtränare/simlärare? Snart 3 år (just nu ca 2,5 år)

Vad är det bästa med att jobba som simtränare/simlärare? Det bästa är att se elevernas utveckling från lektion till lektion. Att se exempelvis en elev som haft svårt med en specifik övning äntligen få till det är väldigt roligt för mig som simlärare och även för eleven. När de klarar övningen de haft svårt med så syns det så tydligt att det betyder mycket för dem vilket i sin tur gör mig väldigt glad och det blir som en bekräftelse för mig som lärare att jag faktiskt gör ett bra jobb.

Vilket råd skulle du ge till den som vill bli simtränare/simlärare? Se till att du har en vilja/passion att hjälpa och arbeta med såväl barn som unga vuxna och äldre då det kommer vara din största fördel. Allt det tekniska går att lära sig så länge engagemanget för eleverna finns så kommer allting annat falla på plats allteftersom.

Vilket råd skulle du ge den som vill börja med simning? Våga testa och det gör inte så mycket om det inte blir perfekt första gången. Det kommer kanske vara tufft i början om man är helt ny till simning men om man ligger i, tränar och försöker så kommer det löna sig i slutändan och då är simning faktiskt riktigt roligt.IDRIS

Vilka grupper jobbar du med? Simskola, vuxensim, skol simskola

Hur länge har du jobbat som simtränare/simlärare? Fem år

Vad är det bästa med att jobba som simtränare/simlärare? Att man ser resultat på sitt jobb på samma lektion och samma dag

Vilket råd skulle du ge till den som vill bli simtränare/simlärare? Tveka inte

Vilket råd skulle du ge den som vill börja med simning? Simning är en livsviktig kunskapMICAELA

Vilka grupper jobbar du med? Lärare samt ansvarig för Minisim och Simskola.