top of page

#stjärnornapåkanten

De senaste veckorna har vi haft en social media kampanj och delat lite om några av våra stjärnor på kanten - våra simlärare och simtränare!


Har du missat detta så hittar du alla svaren nedan:ISABELLE

Vilka grupper jobbar du med? I simskolan jobbar jag med Baddare, Sköldpaddor, Pingviner, Späckhuggare, Krokodilen steg 1&2. Sedan jobbar jag även med Vuxensimskola nybörjare och fortsättning samt Skolsim.

Hur länge har du jobbat som simtränare/simlärare? Snart 3 år (just nu ca 2,5 år)

Vad är det bästa med att jobba som simtränare/simlärare? Det bästa är att se elevernas utveckling från lektion till lektion. Att se exempelvis en elev som haft svårt med en specifik övning äntligen få till det är väldigt roligt för mig som simlärare och även för eleven. När de klarar övningen de haft svårt med så syns det så tydligt att det betyder mycket för dem vilket i sin tur gör mig väldigt glad och det blir som en bekräftelse för mig som lärare att jag faktiskt gör ett bra jobb.

Vilket råd skulle du ge till den som vill bli simtränare/simlärare? Se till att du har en vilja/passion att hjälpa och arbeta med såväl barn som unga vuxna och äldre då det kommer vara din största fördel. Allt det tekniska går att lära sig så länge engagemanget för eleverna finns så kommer allting annat falla på plats allteftersom.

Vilket råd skulle du ge den som vill börja med simning? Våga testa och det gör inte så mycket om det inte blir perfekt första gången. Det kommer kanske vara tufft i början om man är helt ny till simning men om man ligger i, tränar och försöker så kommer det löna sig i slutändan och då är simning faktiskt riktigt roligt.IDRIS

Vilka grupper jobbar du med? Simskola, vuxensim, skol simskola

Hur länge har du jobbat som simtränare/simlärare? Fem år

Vad är det bästa med att jobba som simtränare/simlärare? Att man ser resultat på sitt jobb på samma lektion och samma dag

Vilket råd skulle du ge till den som vill bli simtränare/simlärare? Tveka inte

Vilket råd skulle du ge den som vill börja med simning? Simning är en livsviktig kunskapMICAELA

Vilka grupper jobbar du med? Lärare samt ansvarig för Minisim och Simskola.

Hur länge har du jobbat som simtränare/simlärare? 10 år varav snart 5år i SS04

Vad är det bästa med att jobba som simtränare/simlärare? Att se barnen utvecklas och se glädjen som det medför

Vilket råd skulle du ge till den som vill bli simtränare/simlärare? Se barnen och ta det på deras nivå

Vilket råd skulle du ge den som vill börja med simning? Kom och ha roligtJENS

Vilka grupper jobbar du med? För närvararande med 3 stycken tävlingsgrupper, några crawlkurser och medleygrupper

Hur länge har du jobbat som simtränare/simlärare? Jag har jobbat som simtränare i snart 9 år i SS04

Vad är det bästa med att jobba som simtränare/simlärare? Att se simmare göra en utveckling både i vattnet samt som människor på kanten. Utöver detta hitta nya sätt att utveckla sig själv samt simmarna för en optimal prestation på träningar och tävlingar detta i samråd med simmarna.

Vilket råd skulle du ge till den som vill bli simtränare/simlärare? Våga prova på tränaryrket för det finns mycket som man kan använda för det vardagliga för bla. får man jobba på att vara lösningsorienterad då alla inte lär sig på samma sätt. Men utöver detta ha en vilja att hjälpa att utveckla människor!

Vilket råd skulle du ge den som vill börja med simning? Våga pröva på! För någon bättre och mer skonsam träningsform för kroppen är svårt att få i någon annan sport.IDA

Vilka grupper jobbar du med? Medley-grupper och vuxen-crawlkurser.

Hur länge har du jobbat som simtränare/simlärare? 4,5 år

Vad är det bästa med att jobba som simtränare/simlärare? Att träffa så många olika människor i olika åldrar, se hur de utvecklas och når sina mål!

Vilket råd skulle du ge till den som vill bli simtränare/simlärare? Ansök nu! Det blir kul

Vilket råd skulle du ge den som vill börja med simning? Tro på dig själv och ha roligt!MIKAEL

Vilka grupper jobbar du med? Jobbar för tillfället med en träningsgrupp med äldre ungdomar som simmar 3ggr i veckan.

Hur länge har du jobbat som simtränare/simlärare?

Har jobbat som simtränare ändå sedan 2004, vilket alltså blir ca 18 år.

Vad är det bästa med att jobba som simtränare/simlärare? Att få sprida glädjen och kärleken till simningen samt att se simmarna utvecklas både som simmare men även som människor. Jag har haft den stora förmånen att träna många av mina simmare under flera år och det är härligt att se dem utvecklas och växa upp men även den fina sammanhållning de har tillsammans i gruppen.

Vilket råd skulle du ge till den som vill bli simtränare/simlärare? För det första tycker jag absolut man ska testa på det! Tränaryrket är väldigt kul och man lär sig mycket om ledarskap, gruppdynamik och pedagogik. För att sedan fortsätta utvecklas som tränare tror jag på att man ska vara nyfiken och våga testa nya saker samt även hämta inspiration från andra tränare.

Vilket råd skulle du ge den som vill börja med simning? Våga testa och hitta gärna någon att simma tillsammans med. Simning är en härligt mångsidig och skonsam träningsform och som är extra rolig att utöva tillsammans med andra oavsett om det är privat eller organiserad träning i en simklubb.JOSEFIN

Vilka grupper jobbar du med? För tillfället minisim 4 år ny + forts. , baddare + sköldpaddor , medley 1 och Minimedley.

Hur länge har du jobbat som simtränare/simlärare? I SS04, från hösten 2019, totalt ca 6 år då jag började i en annan klubb 2014.

Vad är det bästa med att jobba som simtränare/simlärare? Det kan låta lite klyschigt men det bästa med att jobba så här är att vara en del av barnens utveckling och få se dem lyckas göra saker som de själva kanske inte trodde att de kunde göra. Att få se en Baddare för första gången känna att hen lyckas flyta utan hjälp av plattor eller lärare, eller att få se en Medley 1:a knäcka koden för tekniken i ett simsätt som de kan ha haft lite svårt med tidigare, det gör att man blir väldigt stolt och glad för att de själva känner att de lyckas och att de själva kan se sin utveckling. Jag blir också väldigt glad när jag känner igen barn som jag tidigare haft som nu kommit upp i nivåerna och simmar i Fisken eller Medley, för då vet jag att en del av den resan de har haft har jag varit med och delat, och de har fortfarande drivet att fortsätta.

Vilket råd skulle du ge till den som vill bli simtränare/simlärare? Att lita på dig själv i din roll som ledare, och våga ställa frågor om du är osäker på något. Och det viktigaste av allt, barn är mer tåliga än vad man tror, så våga ta tag i dem och hjälp dem med övningarna och utmana dem till att utvecklas.

Vilket råd skulle du ge den som vill börja med simning? Simning är en sport som kan vara väldigt mångsidig. Bara för att du simmar betyder det inte att du måste simma fram och tillbaka i en bassäng. Börja med ”the basic stuff” och utforska sedan vad du skulle vilja göra, om det är något speciellt simsätt du vill lära dig, eller om du kanske vill testa på open water eller swim run. Ge dig ut och testa på!NATALIE

Vilka grupper jobbar du med? Jag jobbar med grupper inom Babysim upp till Späckhuggaren, samt privatlektioner.

Hur länge har du jobbat som simtränare/simlärare? Jag har jobbat som simlärare hos SS04 i snart 6 mån, men har tidigare erfarenhet som simlärare med 2 år.

Vad är det bästa med att jobba som simtränare/simlärare? Uppskattningen du får av både barn & föräldrar. Men även utvecklingen man får ta del av, och att få se barnen själva inse att dem klarar av någonting på egen hand.

Vilket råd skulle du ge till den som vill bli simtränare/simlärare? Vill du ha ett jobb som är givande & roligt så tveka inte! Kör Ett råd jag skulle ge är att ha tålamodet eftersom att det är något som behövs när man arbetar med barn.

Vilket råd skulle du ge den som vill börja med simning? Ha kul! Kämpa på och ge aldrig uppMARIE

Vilka grupper jobbar du med? Jag arbetar idag främst med skolsim, särskolsim och babysim men även annan kursverksamhet och privatlektioner.

Hur länge har du jobbat som simtränare/simlärare? Min tjänst i SS04 har jag haft i 5 år men jag har arbetat med simning i olika omfattning och former sedan 25 år.

Vad är det bästa med att jobba som simtränare/simlärare? Att få ge alla, oavsett förutsättningar, glädjen av att ha roligt i vattnet och att få ge kunskap eleven har nytta av genom hela livet.

Vilket råd skulle du ge till den som vill bli simtränare/simlärare? Inom simningen får du chansen att ha roligt på jobbet varje arbetspass! I SS04 hjälper vi till med att utbilda dig för att utvecklas som simlärare, utbildning du har glädje av i hela ditt arbetsliv.

Vilket råd skulle du ge den som vill börja med simning? Simning är fantastisk kul och hälsosamt och du kommer att känna dig så bra när du utvecklas!

Vill du bli vår nästa stjärna på kanten? Kolla in vår hemsida www.ss04.se/kontaktinformation och skicka din ansökan redan idag till Klubbchef Jonas på jonas.hagerhall@ss04.se

190 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page